Imprimă această pagină

Ambasada Olandei a sprijinit ultimele două seminare de combatere a fraudei în achiziții

Ambasada Olandei a sprijinit ultimele două seminare de combatere a fraudei în achiziții
Șase judecători din Republica Moldova au participat la ultimele două seminare din cele 14 ale proiectului european „Combaterea fraudei în achizițiile publice”. Între magistrații participanți din Republica Moldova au fost și domnii Toma Nadejda și Petru Moraru, judecători la Curtea Supremă de Justiție.
Aceste ultime două seminare s-au desfășurat cu sprijinul financiar oferit de Ambasada Olandei la București, în cadrul proiectului „Cooperare transnațională pentru reforma sistemului de justiție din Moldova: Pregătire pentru magistrați moldoveni în domeniile combaterii fraudei în achiziții publice și implementarii confiscării extinse”.

Seminarul de la Craiova, desfășurat între 8 și 10 octombrie 2014, a reunit șase judecători de drept penal, șapte judecători de drept contencios - administrativ, între care doamna Eugenia Marin, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, patru procurori și opt ofițeri operativi din cadrul IGPR și DNA. Pe lângă aceștia, la acest seminar au participat și trei alți judecători din Republica Moldova. 

Ultimul seminar al proiectului s-a desfășurat între 15 și 17 octombrie 2014, în apropiere de București, la Pitaru - locul de naștere al pictorului Nicolae Grigorescu (com. Potlogi, jud. Dâmbovița). Au participat 13 judecători - dintre care trei de la Înalta Curte de Casație și Justiție - doamnele Zoița Milășan, Maria Luiza Păun și Liliana Vișan -, șase procurori și opt ofițeri operativi din cadrul IGPR și DNA.  Li s-au adăugat, cu sprijinul Ambasadei Olandei, trei judecători din Republica Moldova.  

La ambele seminare, printre alții, a participat în calitate de formator al Institutului Național al Magistraturii și doamna judecător de drept penal de la Curtea de Apel Bucureşti, Iuliana Ciolcă. 

Galerie foto

{gallery}461{/gallery}