Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/freedomhouse/public_html/achizitii/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/freedomhouse/public_html/achizitii/includes/application.php on line 536

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/freedomhouse/public_html/achizitii/templates/gk_gamenews/lib/framework/helper.layout.php on line 111

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/freedomhouse/public_html/achizitii/includes/application.php on line 536

Speakerii proiectului

Laura ȘTEFAN

Laura ȘTEFAN este coordonatorul activităților anticorupție la Expert Forum, expert internațional al Comisiei Europene, PNUD, OECD și al altor organizații internaționale în domeniile reformei justiției, combaterii corupției și spălării banilor. Între 2005 și 2007 a fost director în cadrul Ministerului Justiției, responsabilă de politicile anticorupție. A elaborat și a susținut adoptarea legislației anticorupție și de integritate. Laura Ștefan a absolvit LLM (Masters of Law), Universitatea Cambridge, Marea Britanie, în perioada 2003-2004.

Cristina GUSETH

Cristina GUSETH este directorul fundaţiei Freedom House România. A iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă și a coordonat programul școlii BBC în România. Din 1998, este director al Freedom House România, fundaţie care organizează concursul „Tânărul Jurnalist al Anului”, susține jurnalismul de investigație și derulează proiecte de pregătire a magistraților în achiziţii publice, concurenţă, confiscare extinsă, relația cu media, integritate și politici anticorupție. Între 2005-2007 a coordonat relaţiile media ale Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

Valeria TUDORA

Vicepreședinte al Asociației Naționale a Specialiștilor în Achiziții, Valeria TUDORA este expert în achiziții publice, manager de proiect și formator, oferind consultanță în domeniul achizițiilor publice în vederea implementării contractelor de achiziții publice și de concesiune servicii și în implementarea proiectelor de infrastructură derulate de beneficiari publici.

Cristian ANGHEL

Cristian ANGHEL este procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București – secția judiciară. A absolvit Institutul Național al Magistraturii în 2001 și de atunci a lucrat ca procuror la toate nivelurile Ministerului Public. Cristian Anghel a fost timp de doi ani director adjunct al Direcției pentru Relația cu Ministerul Public și Prevenirea Criminalității și Corupției din cadrul Ministerului Justiției. Timp de șase ani, Cristian Anghel a lucrat ca procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Sorin IONIȚĂ

Sorin IONIȚĂ - Expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale la Expert Forum; consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic şi Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie şi Mediu-Agricultură; lector asociat al Maastrict School of Management (MSM). A terminat Institutul Politehnic Bucureşti (IPB); Master la Central European University (CEU), Budapesta; a fost Fulbright fellow la Georgetown University, Washington DC.

Mihai FENTZEL

Mihai FENTZEL este inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate. A participat la numeroase seminare şi conferinţe pe teme precum: averi nejustificate, conflicte de interese, incompatibilăţi şi achiziţii publice. De asemenea, a fost membru al grupului de lucru inter-instituţional care a elaborat Codul de conduită în evitarea situaţiilor de incompatibilitate şi conflicte de interese.

Todor YALAMOV

Todor YALAMOV este analist senior la Center for the Study of Democracy din Bulgaria, cu expertiză în dezvoltarea societății civile, anticorupție și captură a statului, conflict de interese, economie informală. Todor Yalamov are 15 ani de experiență în proiecte de cercetare în investiții străine directe, guvernanță corporativă, consiliu monetar și comportamentul bancar, e-guvernanță la nivel local. Todor Yalamov este profesor asistent la Departamentul Economic și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Sofia „St. Kliment Ohridsky”.

Doina MOȘNEAG

Doina MOȘNEAG a activat în ultimii 11 ani atât în mediul guvernamental, în cadrul Ministerului Integrării Europene și în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, cât și în cel non-guvernamental, specializându-se în problematica fondurilor europene și a politicilor în domeniul transporturilor.  A participat în perioada 2010 – 2012 la programul de reformă în domeniul infrastructurii de transport inclus în programul de asistență financiară cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială. Este absolventă de Științe Politice la SNSPA. Din 2015 participă la programele Freedom House România ca expert pe teme europene.

Raluca FILIP

Raluca FILIP este inspector de concurenţă superior al Direcţiei Licitaţii şi Petiţii din cadrul Consiliului Concurenţei din anul 2003. În cadrul instituţiei a activat ca raportor în cadrul investigaţiilor având ca obiect înţelegeri între întreprinderi care au participat cu oferte trucate la proceduri de achiziţie publică, a analizat plângerile şi sesizările privind posibila încălcare a Legii Concurenţe și a elaborat avize pentru proiectele de acte normative care au posibil impact anticoncurenţial.

Neil McGREGOR

Neil McGREGOR este partener coordonator al McGregor & Partenerii SCA, firma de avocatură din România şi Bulgaria asociată cu firma internaţională Stephenson Harwood. Este avocat comercial britanic care lucrează în România şi ţările învecinate încă din 1996. Este membru al Baroului Bucureşti şi este înregistrat ca avocat străin în Bulgaria. Este specializat în drept bancar şi financiar al societăţilor comerciale, proiecte şi fuziuni, achiziţii şi transferuri. A condus echipa juridică care s-a ocupat de acreditarea de către Guvernul Marii Britanii a Camerei de Comerţ Româno-Britanice, iar în 2012 a fost ales administrator al Camerei de Comerţ Româno-Britanice.