Register

Doneaza 2% pentru: Presă liberă ● Libertate de exprimare ● Anticorupție ● Recuperarea banilor furați

În 2015, Freedom House România a administrat 295.000 euro în cadrul proiectelor câștigate prin competiție la finanțatori precum Comisia Europeană, Granturi SEE și altele (pentru lista completă te rugăm să consulți prezentarea de pe această pagină). Fiecare dintre aceste programe europene pe care le-am derulat necesită atragerea sau depunerea de către Freedom House România a unei co-finanțări care variază între 10-20%, în funcție de program. Apreciem că, în 2016, pentru a putea derula aceste programe și pentru a organiza concursul Tânărul Jurnalist al Anului trebuie să atragem circa 100.000 euro din surse private.  

Putem realiza acest lucru împreună.
Contribuția ta este esențială pentru a ne putea îndeplini misiunea.

25 mai 2016 – termen limită

Ne poți sponsoriza prin ce sumă dorești

Direcționează 2% din impozitul pe venit pentru Freedom House România
-persoane fizice-
Donează 20% din impozitul pe profit pentru Freedom House România
-persoane juridice-

Această donație nu reprezintă o sponsorizare sau o donație suplimentară. Este o parte a impozitului pe venit pe care deja l-ai achitat, parte pe care tu alegi să o direcționezi către susținerea Freedom House România

Termenul limită pentru a depune declaratia 230 / formularul 230 este 25 mai 2016.

Cum poți contribui
?

1. Dacă ai numai venituri din salarii:

Completezi Declaratia 230 / Formularul 230

Nu trebuie să îți face probleme dacă nu cunoaști suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit. Va fi calculată de Fisc și poți lăsa căsuța necompletată.

2. Dacă ai venituri și din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc), vei completa Declaratia 200 – privind veniturile realizate în anul 2015, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Declaratia 230 / Formularul 230 si Declaratia 200 pot fi descărcate mai jos.

 Declaratia 230(Formularul 230)
 Declaratia 200

3. Datele Freedom House România sunt deja completate în formulare:
• Numele organizației -Fundația Freedom House România
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 11628435
• Contul în format IBAN – RO39BACX0000004520546002 Banca Unicredit Țiriac, sucursala Nicolae Titulescu

4. După ce ai completat Declaratia 230 / Formularul 230, te rugăm să o trimiți prin poștă (sau să o depui personal) la Freedom House România - Bucuresti, Bdul. Ferdinand 125, sector 2 sau la administrația financiară de care aparții cu domiciliul, identificabilă aici.

Pentru orice detalii privind declaratia 230 / formular 230 sau actiunea Doneaza 2% pentru libertate nu ezitați să ne contactați la 0731.909.907 sau 0731.909.909.

Companiile private pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Freedom House România. Prin asta ne poți sprijini în demersurile noastre care privesc achizițiile publice, legea concurenței și jurnalismul profesionist.

Suma va fi dedusă integral din impozit, dacă ea reprezintă 20% din impozitul pe profit și nu depășește 0.3% din cifra de afaceri.

Cum poți contribui?

1. Calculează care este valoarea procentului pe care ai putea să o redirecționezi către Freedom House România.
2. Contactează-ne pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau la 0731.909.909 pentru a încheia contractual de sponsorizare și modul în care ne poți susține.
3. Te poți informa oricând despre modul în care folosim donația ta. Avem o mulțime de proiecte pe care le poți susține, fiecare cu activități diverse. Așadar, poți alege ce dorești să sponsorizezi.

Termenul limită pentru încheierea demersurilor este la 31 decembrie 2016, pentru ca deducerile fiscale să fie aplicate companiei tale.

 

Presa română încă are resurse de a produce investigații relevante. E meritul ziariștilor.
Acest program mi-a arătat că, în pofida uriaşelor dificultăți cu care se confruntă, presa română încă are resurse de a produce investigații relevante şi de mare interes public. Sau poate ar trebui să spun că e mai degrabă meritul ziariştilor, decât al presei ca atare.
Liviu Avram, redactor șef adjunct al ziarului Adevărul, este trainer în cadrul proiectului Supporting Investigative Journalism derulat de Freedom House Romania

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate