Register

Doneaza 2% pentru: Presă liberă ● Libertate de exprimare ● Anticorupție ● Recuperarea banilor furați

În 2016, Freedom House România a administrat 293.000 euro în cadrul proiectelor câștigate prin competiție la finanțatori precum Comisia Europeană, Ambasada SUA, German Marshall Fund, Granturi SEE și altele. Fiecare dintre aceste programe europene pe care le-am derulat necesită atragerea sau depunerea de către Freedom House România a unei co-finanțări care variază între 10-20%, în funcție de program. Pentru a putea derula aceste programe trebuie să atragem sumele necesare din surse private.  

Putem realiza acest lucru împreună.
Contribuția ta este esențială pentru a ne putea îndeplini misiunea.

25 mai 2017 – termen limită

Ne poți sponsoriza prin ce sumă dorești

Direcționează 2% din impozitul pe venit pentru Freedom House România
-persoane fizice-
Donează 20% din impozitul pe profit pentru Freedom House România
-persoane juridice-

Această donație nu reprezintă o sponsorizare sau o donație suplimentară. Este o parte a impozitului pe venit pe care deja l-ai achitat, parte pe care tu alegi să o direcționezi către susținerea Freedom House România

Termenul limită pentru a depune declaratia 230 / formularul 230 este 25 mai 2017.

Cum poți contribui
?

1. Dacă ai numai venituri din salarii:

Completezi Declaratia 230 / Formularul 230

Nu trebuie să îți face probleme dacă nu cunoaști suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit. Va fi calculată de Fisc și poți lăsa căsuța necompletată.

2. Dacă ai venituri și din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc), vei completa Declaratia 200 – privind veniturile realizate în anul 2016, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Declaratia 230 / Formularul 230 si Declaratia 200 pot fi descărcate mai jos.

 Declaratia 230(Formularul 230)
 Declaratia 200

3. Datele Freedom House România sunt deja completate în formulare:
• Numele organizației -Fundația Freedom House România
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 11628435
• Contul în format IBAN – RO39BACX0000004520546002 Banca Unicredit Țiriac, sucursala Nicolae Titulescu

4. După ce ai completat Declaratia 230 / Formularul 230, te rugăm să o trimiți prin poștă (sau să o depui personal) la Freedom House România - Bucuresti, Bdul. Ferdinand 125, sector 2 sau la administrația financiară de care aparții cu domiciliul, identificabilă aici.

Pentru orice detalii privind declaratia 230 / formular 230 sau actiunea Doneaza 2% pentru libertate nu ezitați să ne contactați la 0731.909.909.

Companiile private pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Freedom House România. Prin asta ne poți sprijini în demersurile noastre care privesc achizițiile publice, legea concurenței și jurnalismul profesionist.

Suma va fi dedusă integral din impozit, dacă ea reprezintă 20% din impozitul pe profit și nu depășește 0.3% din cifra de afaceri.

Cum poți contribui?

1. Calculează care este valoarea procentului pe care ai putea să o redirecționezi către Freedom House România.
2. Contactează-ne pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau la 0731.909.909 pentru a încheia contractual de sponsorizare și modul în care ne poți susține.
3. Te poți informa oricând despre modul în care folosim donația ta. Avem o mulțime de proiecte pe care le poți susține, fiecare cu activități diverse. Așadar, poți alege ce dorești să sponsorizezi.

Termenul limită pentru încheierea demersurilor este la 31 decembrie 2017, pentru ca deducerile fiscale să fie aplicate companiei tale.

Oameni care tac şi fac
Freedom House mi-a reamintit că mass-media poate schimba lucruri. Mi-a readus aminte că e firesc să pui întrebări şi să primeşti răspunsuri. Prin Freedom House am intrat în contact cu oameni faini care au mize la fel de faine. Oameni care tac şi fac.
Ana Poenariu este jurnalistă la DIGI24. A câştigat premiu pentru jurnalism de investigaţie în cadrul proiectului Supporting Investigative Journalism pentru ancheta din 2012 Țiganii care au tocat banii pentru romi

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate