Register

Doneaza 2% pentru: Presă liberă ● Libertate de exprimare ● Anticorupție ● Stat de drept

Continuăm
lupta pentru
stat de drept,
democrație,
libertăți.

Am lansat
campanii de anvergură
precum Orașul uitat,
am taxat
războiul Puterii cu Justiția
pe justițiecurată.ro,
am apărat
libertatea de exprimare.


Dorim să fim liberi

și egali în fața legii,
dorim un stat în care corupția
să nu mai fie normă,
demnitatea umană
să fie respectată,
iar fiecare - liber
să-și exprime crezurile.
Este România în care credem:
o țară pe deplin ancorată în civilizația euro-atlantică.

Putem realiza
această Românie

doar împreună.
Contribuția ta este esențială
pentru a ne putea îndeplini misiunea.Declarația 230 2018 2%

Declarația 200 2018 2%


25 mai 2018 este termenul limită
pentru redirecționarea a 2% din impozit.

 

Ne poți sponsoriza prin ce sumă dorești

Direcționează 2%
din impozitul pe venit pentru
Freedom House România
-persoane fizice-

Donează 20%
din impozitul pe profit pentru
Freedom House România
-persoane juridice-

Această donație nu reprezintă o sponsorizare sau o donație suplimentară. Este o parte a impozitului pe venit pe care deja l-ai achitat, parte pe care tu alegi să o direcționezi către susținerea Freedom House România

Termenul limită pentru a depune declaratia 230 / formularul 230 este 25 mai 2018.

Cum poți contribui
?

1. Dacă ai numai venituri din salarii:

Completezi Declaratia 230 / Formularul 230

Nu trebuie să îți face probleme dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit. Va fi calculată de Fisc și poți lăsa căsuța necompletată.

2. Dacă ai venituri și din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc), vei completa Declaratia 200 – privind veniturile realizate în anul 2016, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III. Destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Declaratia 230 / Formularul 230 si Declaratia 200 pot fi descărcate mai jos.

 Declaratia 230(Formularul 230)
 Declaratia 200

3. Datele Freedom House România sunt deja completate în formulare:
• Numele organizației -Fundația Freedom House România
• Codul de identificare fiscală (codul fiscal) – CIF: 11628435
• Contul în format IBAN – RO39BACX0000004520546002 Banca Unicredit Țiriac, sucursala Nicolae Titulescu

4. După ce ai completat Declaratia 230 / Formularul 230 se depune direct la registratura organului fiscal, sau prin posta, cu confirmare de primire. Administrația financiară de care aparții cu domiciliul este identificabilă aici.

Formularul poate fi depus si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii, respectiv prin posta, prin serviciul “Spatiul privat virtual” sau in baza unui certificat digital calificat


Pentru orice detalii privind declaratia 230 / formular 230 sau actiunea Doneaza 2% pentru libertate nu ezitați să ne contactați la 0731.907.909.

Companiile private pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Freedom House România. Prin asta ne poți sprijini în demersurile noastre care privesc achizițiile publice, legea concurenței și jurnalismul profesionist.

Suma va fi dedusă integral din impozit, dacă ea reprezintă 20% din impozitul pe profit și nu depășește 0.3% din cifra de afaceri.

Cum poți contribui?

1. Calculează care este valoarea procentului pe care ai putea să o redirecționezi către Freedom House România.
2. Contactează-ne pe This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau la 0731.907.909 pentru a încheia contractual de sponsorizare și modul în care ne poți susține.
3. Te poți informa oricând despre modul în care folosim donația ta. Avem o mulțime de proiecte pe care le poți susține, fiecare cu activități diverse. Așadar, poți alege ce dorești să sponsorizezi.

Termenul limită pentru încheierea demersurilor este la 31 decembrie 2018, pentru ca deducerile fiscale să fie aplicate companiei tale.

Descarcă ataşamente:
Freedom House promovează cu eficiență valorile lumii libere
Un astfel de program adresat presei de investigații – un gen de presă ce luptă pentru a reduce răul de la nivelul unei societăți în cristalizare, cum este cea românească - a reconfirmat, pe de-o parte, existența dorinței de progres în presă, dar și, pe de altă parte, că Freedom House promovează, cu eficiență, valori specifice lumii libere, într-o țară în care, din ignoranță, sau din rea-credință, încă sunt marketabile valori anti-occidentale, îmbâcsite, expirate, menite a reduce din libertățile pe care le presupune democrația liberală globalizată.
Cerasel Cuteanu este jurnalist la GorjNews din Târgu Jiu. A câştigat premiul cel mare în cadrul proiectului „Supporting Investigative Journalism” pentru o investigaţie publicată în 2012: Marga a minţit când a spus că nu a luat bani publici “de pomană” de la UCB Târgu-Jiu

Freedom House România este o organizaţie non-profit, nepărtinică, ce promovează demnitatea umană, libertatea, egalitatea şi democraţia. Freedom House și-a câștigat un renume bine întemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept şi al bunei guvernări.

Libertatea este posibilă numai într-un sistem politic democratic ce garantează diversitatea opiniilor, libertatea de expresie, dreptul la liberă informare, libera asociere și credința, protecţia și respectarea drepturilor minorităţilor.

Freedom House România sprijină inițiativele civice non-violente din societățile în care libertatea este refuzată sau amenințată și contestă orice idei și inițiative care contravin dreptului de a fi liber al fiecărui om.

Freedom House în imagini

copyright © 2013 Freedom House | Toate drepturile rezervate