Arhiva comunicate

Alegere comunicat

Parteneri FHR

Sustinem

Banner
Banner
Comunicate de presa 2012 Bal caritabil pentru copii Concordia
PDF Print E-mail

Lumea în care vor trăi copiii noștri depinde de noi

*articol preluat din revista the Bridge, Olga Gudynn Int'l School

Promovăm cu pasiune puterea ideilor care schimbă atitudini, vieți și, în final, întreaga lume. Investim în găsirea unor soluții unice pentru problemele societății, în formarea unor noi lideri pentru viitor, în împlinirea și succesul copiilor noștri. Acesta este motivul pentru care am inițiat parteneriatul între Fundația Olga Gudynn și Organizația Umanitară Concordia, un parteneriat care îi are în centru pe copiii din cele două organizaţii, propunându-şi să creeze legături care trec dincolo de diferenţele de clasă socială, şansă, rasă ori venit. CONCORDIA ajută acolo unde nevoia este cea mai mare, oferind copiilor de pe stradă sau proveniți din familii destrămate un nou cămin și însoțindu-i pe propriul drum spre viitor.

Fundația Olga Gudynn a participat anul acesta la Evenimentul Caritabil Dăruiește o nouă viață, organizat de The Grand pentru Concordia, alături de oameni de bine precum Andreea Esca, Cristina Guseth, Oana Mocanu, Ciprian Marica și Pavel Stratan care a cântat alături de fiica sa, Cleopatra Stratan, în deschiderea evenimentului.


 

 

Prima mea întâlnire cu Organizația Umanitară Concordia a avut loc în urmă cu aproximativ zece ani, când o fostă colegă de la Soros, Maia Eremie, m-a dus în vizită la “Ferma pentru copii” de la Ariceştii-Rahtivani, lângă Ploieşti. Maia lucrase pentru ei în calitate de ofiţer de comunicare, prin urmare cunoştea foarte bine Organizaţia Umanitară CONCORDIA, istoricul ei, faptul că atunci când ei preiau un copil sau un tânăr, se ocupă de educaţia lui până reuşesc să-i găsească un loc în societate. Am cunoscut-o pe Irina Zaharia, coordonatoarea programelor pedagogice, care mi-a vorbit despre părintele Sporschill, preotul iezuit care, ajungând în Gara de Nord în anii '90, a văzut copiii din stradă şi a pornit această construcţie; cu bani şi voluntari din străinătate. I-am întrebat ce fac românii ca să-i ajute. Răspunsul a fost: nimic, și atunci mi-a fost ruşine. Mi-a fost ruşine pentru noi, românii. Astăzi, mă bucur că am avut ocazia să mă implic în organizarea evenimentului anual de strângere de fonduri şi în alte proiecte mai mici, menite să promoveze “modelul” CONCORDIA în România, un model demn de urmat. Cristina Guseth, Director Freedom House RomâniaAm făcut cunoştinţă cu Organizaţia Concordia anul trecut prin intermediul prietenei mele Cristina Guseth. Cristina este omul cu ajutorul căruia , am obţinut o bursă profesională la CNN la începutul carierei (ea lucra atunci la Fundaţia SOROS care ajuta tinerii jurnalişti din presa independentă) şi care mi-a dat mereu numai sfaturi bune în viaţă. Aşa că, am fost convinsă că dacă îmi vorbeşte desprea o organizaţie umanitară, trebuie să fie una serioasă. Când i-am cunoscut pe copiii de acolo şi pe oamenii extraordinari care se ocupă de creşterea lor, m-am îndrăgostit de ei. Este minunat că am putut învăţa din experienţa unor austrieci să avem şi noi grijă de copii şi tinerii de pe stradă. Se petrec în fiecare zi drame chiar lângă noi şi nu e normal să rămânem indiferenți. Trebuie să ne educăm copiii să aprecieze norocul de a avea parte de o familie, de o casă, de educaţie, de dragoste. Şi trebuie să-i învăţăm să fie sensibili la problemele celor care nu au avut şansa lor și să se gândească la ei, nu numai de Sărbători . Putem să-i ajutăm pe copiii fără posibilităţi, cu bani, mâncare, haine, jucării sau cărţi. Putem să-i invităm acasă sau într-o vacanţă. Putem, mai târziu, să le sugerăm un loc de muncă , astfel încât să-şi clădească un viitor după ce vor fi nevoiţi să plece din casele care îi adăpostesc acum. Sunt copii buni, care învaţă carte şi care se specializează de mici, în diverse meserii utile. Au nevoie de dragoste, de prieteni, de noi. Mă bucur că elevii de la Olga Gudynn au înţeles acest lucru şi îi felicit pe dascălii şi pe părinţii lor că îi educă în acest fel. Sper să ne reîntâlnim, cu toţii, în casele Concordia. Veţi pleca de acolo cu un suflet mai frumos. Andreea Esca

Am organizat  Evenimentul Caritabil Dăruiește o Nouă Viață din dorința de a schimba realitatea unor drame umane față de care nu putem fi indiferenți. Ne bucurăm să ne aflăm la cea de-a doua ediție a acestui eveniment caritabil, ce se dorește a fi un ajutor constant pentru copiii din Concordia. Toate fondurile obținute în urma acestui eveniment vor fi donate Organizației Umanitare Concordia. Oana Mocanu, Director Marketing & Vânzări, The Grand.

Sunt onorat și bucuros că mă aflu aici și că pot oferi în numele colegilor mei acest sprijin pentru copiii din Concordia.
Donăm acești bani cu tot dragul Concordiei, pentru a continua să găzduiască cât mai mulți copii.

David Țigău, elev al Școlii Olga Gudynn
în vârstă de 11 ani a câștigat admirația participanților și organizatorilor prin gestul lui nobil de a-și dona jumătate din bursa câștigată la sfârșitul anului școlar, oferind totodată și suma de 2000 de euro, bani strânși de copiii Școlii și Grădinițelor Olga Gudynn, în urma Târgului de Crăciun unde au vândut obiecte lucrate de ei, părinților și profesorilor.

Suntem extrem de onoraţi de faptul că cea de-a doua ediţie a evenimentului de caritate „Dăruieşte o nouă viaţ
ă s-a  bucurat de atât de multă solidaritate din partea companiilor care ne-au oferit pachete de sponsorizare, dar şi a prietenilor şi partenerilor care au fost alături de noi. Suntem încântaţi totodată de solidaritatea vedetelor care au donat obiecte pentru licitaţie şi au venit să ne fie alături la acest eveniment inedit. Cu fondurile strânse vor fi susţinute financiar programele de intervenţie şi educaţie a copiilor din centru.” Irina Zaharia, Director Sociopedagogic  Organizaţia Umanitară CONCORDIA. 

Mission Statement
Freedom House is an independent nongovernmental organization that supports the expansion of freedom in the world. Freedom is possible only in democratic political systems in which the governments are accountable to their own people; the rule of law prevails; and freedoms of expression, association, and belief, as well as respect for the rights of minorities and women, are guaranteed. Freedom ultimately depends on the actions of committed and courageous men and women. We support nonviolent civic initiatives in societies where freedom is denied or under threat and we stand in opposition to ideas and forces that challenge the right of all people to be free. Freedom House functions as a catalyst for freedom, democracy and the rule of law through its analysis, advocacy and action.